Щодо позиції Індії з

Щодо позиції Індії з деяких питань торгових обмежень відносно…



Щодо позиції Індії з деяких питань торгових обмежень відносно сталі.
Прем’єр-міністр Індії А.Б.Ваджпаї звинуватив розвинені країни в підтримці подвійних стандартів. Несправедливі торговельні обмеження які створюються ними сильно вразили індійську сталеливарну промисловість та супутні галузі.
На Всеіндійській конференції по сталі А.Б.Ваджпаї, зокрема, відзначив, що розвинені країни, які захищають безмитну торгівлю і в той же час агресивно намагаються отримати доступ до ринків в країнах, що розвиваються, створюють для останніх несправедливі торговельні обмеження, які підтримуються багатими націями.
Саме це і є однією з головних зовнішніх причин, що впливають на поточний стан індійської сталеливарної промисловості. Однак, Прем’єр запевнив, що уряд Індії вже запланував постачання одного мільйону метричних тон вітчизняної сталі для будівництва першої фази проекту автотранспортної магістралі “Золотий Чотирикутник”.
Міністр промисловості та комерції Індії М.Маран, який також брав участь у цьому заході, повідомив, що бар’єри, які запобігають індійській сталі мати вільний доступ на ринки розвинутих країн, незабаром будуть відкинуті. Водночас, він закликав до збільшення внутрішнього споживання сталі, що також призведе до подолання проблем, що склались в країні.
Довідково: Споживання сталі в Індії на душу населення складає 26 кг. проти світового рівня у 121 кг.
Уряд повинен буде витратити більш, ніж 10,5 млрд. дол. США на Національний Проект розвитку автодоріг, яким заплановано будівництво 13,000 кілометрів шосе світового класу. Саме цей проект надасть нового поштовху індійській сталеливарній промисловості. Ця допомога, за словами Прем’єр-міністра, буде коштувати країні “безліч грошей” і повинна розцінюватись лише як тимчасова, а не постійна.
ТЕМ у складі Посольства

Добавить комментарий