Торговий Дім «Славсант» новий металлотрейдер з відомим ім’ям

Після адаптації до змін, викликаних відомими подіями 2014 року, і пошуку нового формату ефективної взаємодії з ринком і споживачами, на українському ринку металопрокату розширює свою присутність давно відомий бренд.

Мова про ТД «Славсант», який влітку 2020 року відкрив свій перший сервісний металоцентр в Києві. Уже цього року компанія має намір істотно розширити географію присутності і стати мережевим універсальним металоторговцем. Трейдер пропонує ринку весь асортимент сталевого прокату: від арматури і дроту до плоского прокату і зварних труб.


Назва обрана не випадково. Новий металлотрейдер – це частина виробничо-торгового холдингу, створеного декількома компаніями. Перша – це трубний завод «Славсант» з Павлограда. Друга – криворізький виробник металовиробів «Дівес». Засновники цих підприємств вирішили об’єднати зусилля, щоб з максимальною ефективністю представити широкий асортимент продукції на металургійному ринку України. ТД «Славсант» очолив Антон Казістов, який має великий досвід роботи в трейдингових компаніях і мережевого будівництва (як в оптовому, так і роздрібному сегментах).

Антон Казістов, генеральний директор і співзасновник ТД “Славсант”, розповів ReadMetal.com про історію створення та плани розвитку нової металоторгової компанії, своє бачення роботи універсального трейдера і про те, як завоювати лояльність клієнта в умовах, коли всі учасники ринку пропонують практично однаковий продукт на паритетних цінових умовах.

Антон Казистов
ФОТО: Антон Казітов, генеральный директор та співзасновник ТД Славсант

- «Славсант» відомий в Україні, як виробник зварних труб. Як і чому виникла ідея створення трейдера?
– Дійсно завод «Славсант» скоро вже тридцять років присутній на ринку, але як виробник. Я ж тривалий час працював в великих металоторгових компаніях. У якийсь момент ми разом з партнерами по ТД «Славсант» прийшли до висновку, що виробникам і трейдерам стає все важче працювати окремо.
В умовах зростання конкуренції сучасний споживач хоче отримувати повний сортамент металопрокату в одній точці. Тому виникла ідея створити групу компаній, в складі якої буде універсальний трейдер – ТД «Славсант» – здатний забезпечити будь-яку комплектацію прокату для найвимогливішого споживача.

- Хто увійшов в склад вашого холдингу?
– Це три компанії. Дві з них – виробничі: – криворізьке підприємство «Дівес», яке є одним з найбільших споживачів і переробників катанки «АрселорМіттал Кривий Ріг» і завод «Славсант», що випускає на павлоградській виробничій базі широкий асортимент зварних труб. Разом з їх власниками ми створили в Києві Торговий дім «Славсант».

- Це буде ексклюзивний представник «Дівеса» і «Славсант»?
– Можливо, це станеться в майбутньому. Але зараз і інші трейдери можуть безпосередньо звертатися на наші заводи.

- Чому обрали назву «Славсант» і для трейдера?
– Ми не вважаємо себе зовсім новим гравцем на українському ринку. Ім’я «Славсант» відомо в Україні. До 2013 року це був один з найбільших виробників зварних труб, основні виробничі потужності якого знаходилися в м.Антрацит Луганської обл. і в Павлограді Дніпропетровської обл. Станом на сьогодні акціонери, на жаль, втратили контроль над заводом в Антрациті. Довелося деякий час адаптуватися до сучасних умов, зосередившись на розвитку Павлоградського підприємства.
Нарешті «Славсант» повернувся на ринок в новому вигляді! Тепер це не тільки виробництво труб, але і торговий дім, у якого є повний асортимент металопрокату.

- Наскільки я розумію, ви плануєте будувати торговельну мережу. За яким принципом будете вибирати регіони присутності?
– З літа минулого року в складі компанії працює великий сервісний металоцентр в Києві. Є складські залишки на заводах в Павлограді та Кривому Розі, з яких теж ведеться торгівля. Найближчий етап – це розвиток в регіонах, важливих з точки зору логістики. Це Дніпро і Кривий Ріг.
Також дуже серйозно розглядаємо західний і південний регіони України. В даний час проводиться аналіз перспективності різних локацій вітчизняного ринку, в зв’язку з чим називати конкретні міста, в яких можуть з’явитися наші нові філії, вважаю передчасним.

- Це плани на 2021 рік?
– Так. Швидше за все, розширення мережі відбудеться в другому півріччі.

- Який формат майданчиків вам цікавий?
– Це сервісні металоцентри. Адже ми виробляємо трубу, яка вимагає і правильного зберігання, і правильної упаковки. Для цього потрібні криті склади. Швидше за все, в інших регіонах будуть такі ж СМЦ, як і в Києві: на одній території два майданчики – відкритий і критий. Критий для зберігання труби, дроту ВР, в’язального дроту. А відкритий – в основному для арматурного прокату.

- Плоский прокат у вас теж є?
– Так є. Вже підписані контракти з усіма українськими виробниками.

- Який обсяг металопрокату на вашому київському майданчику?
– Незнижуваний обсяг – це 2 тис. тонн. Взимку, в умовах зниження попиту, ми адекватно коригуємо наші запаси. У сезон збільшимо пропозицію. Сумарні залишки в Павлограді, Кривому Розі та Києві – близько 10 тис. тонн.

- Розкажіть про додаткові послуги і сервіси, які будуть на ваших СМЦ?
– Хотілося б відзначити, що істотна частина продукції, яку продають все класичні металотрейдери, не має конкурентних переваг. Тому я впевнений, що запорука успіху – це сервіс. І це не тільки послуги різання, згинання та ін.
Найважливішою сервісною складовою є логістика. В цей термін я закладаю не тільки транспортні, а й складські послуги. Вони забезпечують зручність зберігання, швидкість і зручність відвантаження. СМЦ – це не шоуруми, але все, що знаходиться на їх території, повинно мати привабливий вигляд. Це позитивно впливає на ставлення до нас як клієнтів, які безпосередньо приїжджають на склади компанії, так і на прихильників сучасного тренду – онлайн продажів.

- Тобто ви будете пропонувати продажу металопрокату через сайт?
– Ще в 2012 році ніхто не вірив в цей канал збуту. Але бізнес еволюціонує. Працюючи в інших компаніях, я спостерігав за конкурентами, сам запускав експериментальні проекти. І на власному досвіді відчув позитивну динаміку онлайн-продажів. Тому однозначно будемо продавати металопрокат через наш сайт td-slavsant.com.

- За останні кілька років згорнули діяльність колись великі компанії, з’явилися нові амбітні проекти. За рахунок чого ви маєте намір закріпитися на цьому ринку?
– Те, що з ринку хтось іде, а хтось на нього приходить – це нормальний еволюційний процес. Але всі гравці, яких можна назвати новими, насправді такими не є. Це трансформація компаній і людей, які мають великий досвід в металоторгівлі.
ТД «Славсант» – не виняток. Ми з партнерами вже багато років працюємо на українському ринку металопрокату.
Але яка основна складність? У металопрокату немає конкурентних переваг, він у всіх трейдерів однаковий. Конкуренція ціною теж практично неможлива через низьку націнку. Тому конкурентну перевагу потрібно створювати.
Які наші переваги? Ми дуже уважні до попиту. Щоб бізнес розвивався, потрібно бути постійно в тонусі і відслідковувати нові тенденції. Рухатися в бік їх реалізації.
Наша головна перевага – це спільна робота трейдингу і заводів.
Маючи за спиною заводи, ми розуміємо, що в певних товарних групах у нас є реальна перевага.

- Що це дасть вашим клієнтам?
– Якщо ти просто виробник, то ніколи не отримаєш реальний feedback від ринку. Наприклад, не дізнаєшся думку конкретної людини, яка купила трубу для паркану. Завод не почує, що шов розійшовся або стінка труби з плюсовим полем допуску. Для нього важливо, якомога більше зробити, а незалежному трейдеру, в умовах низької маржинальності – забезпечити максимальний обсяг продажів.
У нашому ж випадку, у холдингу є власний торговий дім, який підтримуючи тісну комунікацію з кожним сегментом ринку, транслює інформацію про його побажання, що дозволяє оперативно надати позитивний вплив на виробничі, збутові та логістичні процеси всередині групи компаній.
В результаті виграють усі: і виробник, і торговий дім, і споживач.

ДОВІДКА. Офіційні сторінки ТД Славсант в соціальних мережах:

https://www.facebook.com/slavsant/

https://www.linkedin.com/company/td-slavsant/

«Славсант» – український виробник зварних труб круглого і профільного перетину, металоконструкцій. Компанія була створена в 1992 році в Антрациті (Луганська область) у формі спільного підприємства з іноземними інвестиціями.

У 2012 році почав роботу другий виробничий майданчик компанії в Павлограді (Дніпропетровська область). В його створення було інвестовано близько $2 млн.

В результаті окупації частини Донбасу, трубний завод «Славсант» втратив контроль над основними виробничими потужностями в Антрациті. Однак за 2014-2020 роки менеджменту підприємства, завдяки зваженій виробничо-технічній політиці, вдалося докорінно розширити асортимент продукції, що випускається, і значно збільшити виробничі потужності підприємства, вийшовши таким чином на практично «довоєнні» показники.

Сьогодні, реконструйований завод в Павлограді виробляє:
• профільні труби в діапазоні 15х15х1.5 – 120х120х6.0 відповідно до ГОСТу 8639-82, 8645-68;
• повну гаму водогазопровідних труб відповідно до ГОСТу 3262-75;
• прямошовні труби відповідно до ГОСТу 10704-91, 10705-80 з зовнішнім діаметром від 17 до 165 мм.

В даний час завершено модернізацію обладнання та найближчим часом планується запуск виробництва нових типорозмірів продукції, що дозволить розширити номенклатуру профільних труб до розміру 160х160 мм, а труб круглого перетину до зовнішнього діаметру 219 мм.

Основними постачальниками гарячекатаних сталевих рулонів, які є основною сировиною для трубного виробництва, є українські виробники – комбінати «Запоріжсталь» та ММК ім.Ілліча. На підприємстві впроваджена система управління якістю відповідно до вимог стандарту ISO 9001: 2000, вся продукція сертифікована згідно з українськими і європейськими стандартами.

Продукція підприємства використовується при будівництві будівель і об’єктів промислового призначення, при спорудженні водогазопроводів, систем опалення, інженерних комунікацій, металоконструкцій. Труби Славсант користуються попитом не тільки в Україні, але й експортуються.

На підприємстві працює близько 200 чоловік.

ТД «Дівес» (Кривий Ріг) – один з найбільших в Україні виробників метизної продукції. Підприємство створено в січні 2007 року. Потужності заводу дозволяють щорічно переробляти 60 тис. тонн катанки. Істотна частина виробленої продукції реалізується через мережеві металоторгові компанії.

Устаткування підприємства дозволяє виробляти: дріт ОК, дріт ВР-1, ВР-2 і в’язальний дріт.

Додаткові послуги, які надає своїм клієнтам ТД «Дівес»:
• різка катанки діаметром 6,5-16 мм;
• різка ребристих прутків (арматури) діаметром 6,0-12 мм;
• отжиг дроту.

У компанії працює 100 робітників.

Приазовье и Донбасс. Туризм и достопримечательности
Путешествия по Украине и другим странам мира. Фоторепортажи

Комментарии закрыты.